Actueel

Hieronder treft u de laatste nieuwtjes op het gebied van ThermoNoord, haar leveranciers en haar klanten.

11 juni 2018

LWDV pre-order

De LWDV is het nieuwste model lucht/water warmtepomp uit de stal van Alpha Innotec. Met het natuurlijke koudemiddel R290 (propaan) en zijn hoge CV temperaturen is het dé vervanger van de CV ketel. Door vele innovaties is de LWDV uitgeroepen tot winnaar van een VSK-award publieksprijs. Maar wat maakt deze warmtepomp nu zo anders?

#vangaslos
De energietransitie is niet meer te stoppen. Vroeg of laat zullen we allemaal van het gas af gaan. De warmtepomp is een goed alternatief, maar hier kleeft een kostenplaatje aan. Niet alleen moet er geïnvesteerd worden in de warmtepomp zelf, maar ook de schil van de woning en het afgiftesysteem drijven de kosten enorm op. Met de LWDV van Alpha Innotec is het mogelijk om de CV-ketel één-op-één te vervangen zonder extra investeringen in de woning.

Hoge watertemperaturen
Door gebruik te maken van het koudemiddel R290 (propaan) is de LWDV in staat om water te produceren van maar liefst70°C, zonder elektrische naverwarming. Bestaande afgifte systemen, zoals radiatoren, hoeven niet vervangen te worden.

Monobloc
De LWDV lucht/water warmtepomp is als monobloc uitgevoerd. Als installateur hoeft u dus geen handelingen te verrichten waarvoor een F-gassen certificaat vereist is. U sluit enkel 28mm waterleidingen en de benodigde bekabeling aan tussen het buitendeel en het binnendeel.

Stille kracht
De LWDV warmtepomp is zeer stil tijdens bedrijf. Met een geluidsniveau van <50 dB(A) (op1 meterafstand) is het één van de stilste lucht/water warmtepompen in de markt. Door toepassing van nachtverlaging is dit zelfs te reduceren naar 44 dB(A).

Systeem mogelijkheden
De systeem mogelijkheden van de LWDV zijn zeer flexibel. Met de twee mogelijke binnenopstellingen, beiden in twee capaciteiten leverbaar, kunt u altijd het systeem ontwerpen dat voldoet aan de wensen van uw opdrachtgever. Zo kunt u kiezen voor een HSDV binnendeel waarbij alle componenten zoals de regeling, waterpomp, expansievat en buffervat zijn geïntegreerd. Dit binnendeel is desgewenst in delen te transporten. De HSDV is leverbaar met een tapwatervat van 185 liter of 300 liter. Wilt u meer flexibiliteit dan kiest u voor het HDV binnendeel. Dit binnendeel is een hydraulische unit met waterpomp en regeling en is uit te breiden met een tapwatervat en CV buffervat. Het tapwatervat is leverbaar in een 200 literen een 300 literuitvoering.

Pre-order
In de maand juli is de LWDV van Alpha Innotec beschikbaar via ThermoNoord. Gezien de enorme belangstelling die reeds is ontstaan wordt er een ware stormloop verwacht. Wilt u er zeker van zijn de LWDV op tijd te ontvangen plaats dan nu uw pre-order!

Warmtepomp sfeer

Laatste tweet

"Bestellingen plaatsen, status van orders inzien? Goed nieuws! Web.thermonoord.nl is vanaf nu ook beschikbaar o… twitter.com/i/web/status/1…"